Baby bump

Hai. Nak tanya korang. Minggu ke berapa korang dh dpt baby bump? Sbb sy mggu ke 6/7, dh nmpk bby bump. ??

102 Balas

Sy masa awal tahu mengandung perut dah besar. Tapi masa tu memang selera makan. Mak sy cakap takkanla dh besar. Skali bila alahan dah muntah2 perut dah kempis huhu. Masuk 3-4 bulan baru nmpk baby bump sebenar tapi masih bole cover lagii .

Saya sampai 7bulan pregnant pun tak nampak sangat baby bump 🤭. Sepanjang pregnant, boleh pakai baju sebelum pregnant. Alhamdulillah, walaupun baby bump saya kecik anak saya lahir sihat. 3.42 kg lahir on 37 weeks 🤗

Sy berbadan besar.. Dah 21 weeks... Mcm xnmpk ape2.. Dlm tren pun xdpt seat (tp time CMO covid ni dpt la sbb mrt kosong) Tp alhamdulillah berat b size baby ikut selari dgn umur dia... Dont worry..

Faktor size badan pun main peranan. Ataupun mengandung kembar. Ada org mmg badan size besar pastu perasan lebih ade baby bump. Padahal kalau tak mengandung pun mmg dia ada "baby bump" lol

sy 10week dh npk baby bump. tpy sy jnis sorok. baju longgar2 biar lah terlindung☺️ yg utama baby sihat walafiat. kesihatan sy x terganggu. Moga di permudahkan urusan ♥️

Perut je buncit makin naik. Bukan baby bump. Kalau dulu kalau tk makan kempis lah jugak. Sekarang tk makam pun nampak buncit je😂😂 ramai tegur tk nmpk bby bump pun.

Saya pregnant baby ke 5..memang perut byk lemak kes pregnant terdahulu..tp saya jenis 6,7 bulan memang kecik je perut..bila masuk 8 baru besar bulat..nak duduk pun payah

Saya da 10 week still mcm tk mengndung pn Jiran ckp ikut saiz badan , kita kurus sikit kn start mndung ni sbb tu kot Takpalah tunggu jelaa bila baby bump nmpk .

Saya masa kandungan 6bulan.. Baru nmpk bby bump.. Sebb sy orng yea tinggi dan berisi.. Sush nk bezakan megandung kea sebb lemak gemuk.. Hehehe.. #thirdbby

4y ago

Samala kita.. Hehe

Tu bukan baby bump, tu lemak bambam. 20w baru boleh cakap tu baby bump sbb rahim kembang . Tu pun baru sampai bawah pusat tak sampai full perut lg😅