Tanda2 bersalin

Hai nak tanya, kalau sakit pinggang dan sakit bawah perut ni dikira tanda2 nak dekat bersalin ke? Saya dah 2 hari lebih sakit pinggang dan sakit bawah perut tu kdg2 je. Sekarang saya dah 37w5d. Saya tak pernah rasa senggugut tak pandai nak bezakan contraction lagi2 baby 1st.

1 Balas

Tu tanda tanda baby dah pusing dan masuk laluan jadi ada tekanan dekat serviks dan pelvic kita akan mula rasa sakit.. Kita pun sama sakit yang sama juga Dr kata its normal bila baby dah turun kebawah.. Sentiasa alert dgn pergerakan baby