Minyak angin

Hai nak tanya boleh ke sapu minyak cap kapak pada perut? Hamil 11 weeks, anak first. Kerap sakit kepala juga. Normal ke?

19 Balas

Saya sepanjang mengandung 9 bulan tu, saya guna 10 botol minyak cap kapak yg botol besar sekali tu. Minyak tu je yg okey, bau sedap. Pening je lumor ler kat dahi, tengkok. Sakit belakang pun sapu myk ni je. Perut je tak sapu. Tempat lain habis sapu.

Saya sapu jaa.. masa 6 minggu asyik angin jaa perut.. nk makan pun x lalu..lg best makan nasi pun angin.. Mmg malam mnta husband sapu.. kt perut, belakang.. pastu sakit kepala pun sapu gak..

5y ago

Angin banyak rasa tak selesa sangat

jgn sapu kt perut. takut tumph darah. nurse sy ckp x blh. klo sakit jgk sapu kt belakang badan je. .pn akn rasa kurang sikit sakitnya. . kt kepala xpe laa. .

Saya pon sama jugak..kerap sakit kepala..sbb morning sickness yg teruk..saya letak minyak cap kapak kat kepala je..kat perut x berani..ada org ckp x boleh..

5y ago

Entahlah..saya selalu x selesa perut saya tahankan aje..ramai sgt org ckp x elok letak minyak angin kat perut sbb ada baby..wallahualam

Tmpt lain boleh sapu.. Tp bukan at perut ye sis.. Kalau xselesa perut, sapu sikit² je at bhagian tepi perut.. Jgn betol² tgh perut..

5y ago

Okay terima kasih

haritu awal2 bidan pesan kat saya, jgn sesekali sapu minyak panas/minyak angin kat perut.. tempat lain xpe

jangan kena pusat dah lah . bukan tak boleh langsung . cer try search dlm ni ngan google . try tengok jawapan .

5y ago

klu mcm tu tnye nurse kt kite checkup tu lah .

Sapu kt betis, tapak kaki insyaAllah ok..lgpn tu slah stu symptoms pregnancy kn..sabar je la..sy ritu pn cmtu..

5y ago

Nanti saya cuba

Sapu dkt kepala je sis, sy dl sapu dkt hidung sikit, lps tue sy minum air anugerah br rasa ok

Seeloknya jgn di perut yaa sis.. spu di betis n tapak kaki klu skit n senak perut ya sis..