Minyak cap kapak selamat tak

Hai mommies. Sejak preggy mmg bff dgn minyak cap kapak. Sapu kt kepala dgn hidung. Tp mmg tak sapu kt perut. Selamat ke minyak cap kapak ni ya? Atau ada x yg guna minyak angin lain yg selamat utk ibu mengandung.

9 Balas

minyak cap kapak better elakkn sis. dia ada camphor. tk bgs utk baby. sy sblm pregnant ini la bff sy. skrg kalau sakit kepala ke sakit pinggang ke sy sapu baby oil amway. ingredient dia selamat utk baby. Kdg² sy cari minyak aromatherapy yg guna natural ingredient utk guna

Saya pregnant ke tak pregnant memang bff betul dengan minyak cap kapak. Sentiasa ada bawa ke mana je 😅 tapi masa pregnant saya just pakai kat kepala, hidung, dan buat bau2 je. Lagi lah masa 1st trimester.

Minyak cap kapak tak elok utk kandungan sbb ad kandungan apa tah sy pun lupa hri tu sy jmpa doc n bertanya , better elakkan n tukar minyak lain.

Minyak cap kapak ada ingredient caphor. Tk bagus untuk pregnant. Tukar kepada yu yi much better. N jangan sapu kt perut.

Saya guna minyak angin cap kapak juga,buat hidu dan letak kat kepala klu pening,buat masa ni ok jer

anak pertama sampai la ank 2 minyak cap kapak wajib bawk g mne2..sapu hidung kepala dgn tekuk..

kalau part tuh bole je ,jgn perut je. minyak angin apa pun bab perut tak bole.

saya tak sapu, buat hidu bau dia je.

sya x sapu, buat hidu2 je