Minyak angin

Hi mommies , saya tengah pregnant 7 minggu . Kalau sakit kpla sakit kaki boleh ke sapu minyak angin ? Mcm minyak cap kapak ke ? Sbb kdg2 sakit kepala , loyaa .. Cuma dekat perut je sy tak berani nak sapu minyak angin .. #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

19 Balas

cuba pakai minyak kasturi dari ayura terapi. sy pakai masa pregnant haritu bila sakit kepala sapu je myk tuu memang hilang. panas dia tak sakit yg pasti mmg best myk tuu. tiap mlm nk tidur wajib sapu dekat dada, belakang, betis semua mmg lena tidur dgn bau dia harum sgt buatkan kita rasa healingg. mmg rugi kalau tak cuba. sy masa pregnant saja sampai 5botol dh repeat

kalau bole tukarlah minyak,jgn pakai mnyk yang pns² sbb bole serap kedlm..kalau sy skrg ni pakai minyak AROMA TERAPI BIDARA ..minyak tu bgus berangin je..bahan² dia bole untuk ibu mngndung..cuma jgn sapu kat perot lah

isu ni dh naik haritu kt 1 post ibu ni.. rmai yg ckp minyak cap kapak x sesuai sebenar nya utk ibu mengandung walaupun x sapu kt perut .. sbb bahan dlm minyak tu ada yg x elok utk baby..

4w ago

Okay sis tq ya

dulu Time sy prgnant ade tnye doc Dy Kate bleyh jer pkai sbb pkai kt luar . bukan pkai kt dalaman . so selamat Jew . tp sy pkai minyak angin CNI

4w ago

Saya pakai minyak telon. Alhamdulillah setakat okay

saya dari first trimester banyak guna minyak angin Sbb kerap sakit kepala, alhamdulillah sampai skrg third trimester pakai minyak angin setiap scan baby semua okay

saya pernah tanya dokter minyak angin yg sesuai dokter cakap beli freshcare yg greentea atau bubble gum sebab ygtu rendah kandungan menthol dan takda salylate

saya dulu dari awal2 pregnant sampai la bersalin, minyak cap kapak sedia pakai. boleh dikatakan 24jam juga la pakai. sebabnya alah teruk. Alhamdulillah baby ok ja