Bayi menyusu formula

Untuk bayi satu bulan lebih, berapa ml susu yang sepatutnya dia minum utk sekali penyusuan? Sy buat 30ml sekali menyusu dlm masa 1j30min or 1jam baby dah mintak susu lagi. Patut sy tambahkan ml susu? Sesiapa boleh share?

1 Balas

boleh tambah.. normal bby newborn 1oz 1 jam, 2oz 2 jam.. ikot berat bby jgak.. kadang berat lebih kne susu lebih sikit.. saiz perut bby walau nb, tetap x semua sama..

1w ago

betul tu, mcm baby saya baru masuk 2minggu tapi dia da xckup 2oz setiap kali susu, kdg2 tu tpaksa 2oz tambah lg 1.5oz sekali waktu minum sbb dia xpuas n kenyang.. mungkin sbb berat dia, sbb dlm 2minggu ni berat dia naik 500g