Berat tak naik

Hai nak tanya ada tak tips untuk naikkan berat baby.?? Anak saya dah 8 bulan lebih 1/5 ni masuk 9 bulan dah tapi berat dia baru 6.8kg tolong saya 🥲🥲

8 Balas

Anak puan cukup tido tak? anak saya kurang sangat makan tak minat makan tapi berat dia normal 9m (10/5) girl 8.5kg lahir 3.1kg minum susu badan saja (saya epmom) tapi tido kuat jadi masa nak tido tu saya 'dream feed' (minum susu sampai tertido) jadi banyak la dia minum. mungkin sebab tu anak berat okay. jadi mungkin puan boleh bantu anak tido kerapkan bagi makan juga

1y ago

dia kurang tidur berjaga waktu yang lama.. terlalu aktif .. makan tak banyak suka sembur2 tapi anak saya pun masa lahir 1.9 kilo je berat naik cantik sampai umur 6 bulan start 7 bulan ke atas dah tak cntik