bersalin

hai mummy2 yg berpengalaman...which one is much better bersalin normal or czer

18 Balas

Ikut keadaan.semua mumy mesti nak bersalin normal kan.tapi kadang2 Kita xboleh jangka waktu bersalin Kita nanti mcm mna.mcm saya,Masa tengah dlam lb,dah buka 4 cm,excited nak bersalin normal.yakin sangat boleh bersalin normal.last2 czer sbb poor progress jalan stop buka sampai 5 cm je n jntung baby Naik trun.dlam lb 18 jam dah.so,dok soh czer je utk keselamatan bayi.mana2 czer or normal sama je sis.jnji in n bayi selamat.

normal . bkn sbb fikir sakit mse brsalin tu tpi fikir slps tu . seksa nk bersin btok sgale kne thn2 cover2 klau czer sbb risau jahitn trbuka kt perot tu . pstu nk duduk pon seksa . klau normal senang nk duduk sgale. xd la susa nk jaga sgt . asal kn rjin2 cuci lps tu kering kn . tu je

Sy dua2 dh rasa...alhamdulillah x byk beza pn n alhamdulillah gak x de masalah pn...mommy jgn takut, jgn pk sgt la normal or cezer...atas rezeki msing2 b’salin normal ke b’salin cezer...just enjoy jer masa2 pregnnt nie...🙂🙂

Sy dah rasa dua² ..czer dan normal. Tp rasanya normal lg ok, senang nak gerak, jaga area sana dan cepat sembuh. Czer aduihai... Nak gerak pn susah, dah la lambat sembuh.. sbb mgkn sy berisi masa tu lemak tebat dekat perut kot..

saya belum berpengalaman, tapi bagi saya normal lebih baik, InsyaAllah saya pun nak bersalin normal nanti, semoga d permudahkan segalanya, Aamiin

Xde komplikasi better normal.. Pjagaan pn senang,, tp klu da doc ckp kene ceaser untk kslamatan ibu&anak better ceaser..

Normal. Tp suami suru czer msa ank sulung. Woii gile ker lambat sembuh wehhh. Nk gerak susa. Tp syukur bersalin normal.

better normal, sebab bersalin normal semuanya brlaku dengan semula jadi

Normal. My aunt umo dh 58 ckp kdg msih rsa ngilu2 kt tmpt czer.

For sure normal.. czer susah n lama nk kena jaga..