Second baby

Hai mummy² siapa dekat sini masih bf anak sulung? Sy yang sulung 1y9m still lagi bf.so nak tanya boleh ke kite bf anak time pregnant? Tq

10 Balas

saya masih bf anak. skrg pregnant dah masuk 8 bulan. anak skrg umur 1 tahun 8 bulan. boleh Puan, selagi Puan tidak alami masalah mcm pernah keguguran, anemia, spotting, atau alami contraction sewaktu menyusukan. tapi masuk Bulan ke 4 susu mungkin drop sekejap. maybe boleh tambah alternative susu lain (full cream milk) @ makanan lengkap perlu lebihkan utk bagi nutrients cukup buat sulung

Sy Masih bf anak pertama Sy..tapi doktor pesan supaya hentikan sebab takut Rahim mengecut and mengeras,bahaya.. lagi satu doktor cakap nanti berebut dengan baby kecik kalau dah lahir hehehe ..skrg pun sy try pisah kan anak pertama daripada bf hehehe.. susah gak 🤭

Selagi tak de ap2 mslah kesihtn seoanjg hamil atau ap2 mslah yg memudaratkan diri in shaa Allah boleh je teruskan bf anak tu.. Alhamdulillah Sya pon tgh pregnant 29 minggu ank ketiga dan still bf ank kedua umur 1 thun 8 bulan...

boleh klu tak serious,doc n nurse tak ckp apa, cuma klu boleh wean off lg bgus. ank slung Sy skrg 1y 3m ,bby dh nk klua hjung bulan ni tp Masih tak boleh pisah. susu pun dah kering act,menhn sakit je kdg2.

sebaya anak saya.masih menyusu dan sy mengandung 5 bulan.tp kdg sehari je mnysu masa tidur.klu pergi travel kdg xmnysu pun.sy bg minum mineral spritzer n mkn biskut standby lapar

ikut bdn sebenarnya, tapi kalau nk bf boleh, mami banyakkan makanan berkhasiat, ya lah utk diri kita utk baby utk anak nyusu lagi ❤

boleh jer truskn penyusuan.. bykkn pengambilan kalsium, samada pil atau dr susu.. klu xde gdm bleh jer consume susu ape² pn..

saya sis.. anak sulung 2y5m..😅 mommy belum bjaya pujuk die bhenti.. now pgnant 15w..😆😖

bole je kalau xde bleeding or perut sakit..

boleh je