Baju khas mengandung

Hai mummy2 semua..saya nak tanya..dekat mana ya nak cari baju khas mengandung??saya 1st time mengandung...jadi saya tak tau nak cari mana baju khas mengandung atau ada sesiapa nak jual baju khas mengandung ka..tolong saya mummy2 semua..

25 Balas

boleh pakai baju size yg besar/loose. kalau nk melaram time pregnant ni boleh beli jeans dkt h&m quality cantik getah dkt perut pun tk sendat. sy pernah beli seluar preggy dkt shopee and all yg murah2 tapi semua tk boleh pakai sbb tali adjustable dia betul2 dkt center perut bila pakai dia auto jatuh sendiri. tk mcm h&m punya jeans. mcm sy freehair pakai dress yg ada tali dkt perut senang sarung je. dkt zalora pun byk cantik2.

8mo ago

dkt mana2 h&m dlm mall tapi kalau official website h&m pun boleh. kalau yg biasa beli online ni seluar dia tak quality mcm dkt boutique lah. bg sy tak boleh nk pakai sbb dkt waist dia tak tinggi nanti getahnya tengah2 perut dia licin jatuh kebwh tk boleh support utk tutup perut 😅

Nasihat sy beli yg bertali blh adjust sb perut u akan cpt membesar tanpe u sedar.. n kalau nk beli yg x bertali make sure baju tu betul2 sesuai u nk pakai smpai 9 bulan.. mase i pregnant hrtu i xpakai baju pregnant tp i beli baju zera blouse (bella) n mmg tahan 9 bulan n xkn melekat dkt bdn u.. sb die loose yg just nice. Before pregnant i pakai size S berat 47kg.. mase nk bersalin berat i 67kg n i pakai size M just nice..

8mo ago

pilih yg bertali?boleh adjust sis?..kebanyakan baju2 biasa saya ni takdak yg bertali..baju zera ni ada tak yang jenis labuh sampai kaki tak?..zera ni agak2 sis ada tak jual seluar mengandung tak?sebab saya nak kena beli seluar mengandung jugak ni..sebab banyak seluar dh tak muat..x😅😅

Awak boleh cari kat shopee Summer Glitz. Situ banyak pilihan baju/seluar utk ibu mengandung. Selesa pun selesa materialnya. Kalau nak cr mcm dress boleh cr CallaaCloset, baju2 nya ironless, material pun best, sejuk jee. Kalau nak yg walk in awak boleh cari kat Aeon atau kedai2 barangan bayi macam Ibumanja, BabymamaShop, Manjaku pun ada jual. Semoga dipermudahkan segala urusan awak.

sepanjang mengandung saya beli baju tambah 2 helai je, dress dr summerglits kat syopi dress tu jugak yg bawak utk pakai time keluar wad lepas bersalin sbb dia ironless senang.. seluar jalan je la tambah 2 helai yg jenis ada belt getah tu.. tp utk lepas bersalin banyak sebab nk yg breastfeed friendly.. semua baju sekarang cari yg ada zip depan

8mo ago

biasa la tu.. takpe tambah je nk pakai bbrp bulan ni.. tp cari yg jenis kita akan pakai lepas bersalin jgk la baru tak membazir terperap je dia dlm almari

Boleh cari dalam Aeon, Lotus's, Giant, Parkson, Isetan. Jenama khas macam 9months pun best. Tapi apa2 pun bergantung pada keselesaan dan kesesuaian awak. Macam saya tak pakai baju khas untuk mengandung😄 Saya beli baju macam biasa tapi tengok cutting atau upgrade size baju je.

8mo ago

I see. Alhamdulillah. Setiap orang pregnancy journey nya berbeza. 🤗 Be happy and enjoy your pregnancy journey 🌹 Oh ya, nak cari dalam Uniqlo pun ada. Best👍

pakai baju yg sedia ada pon boleh. tak perlu pakai baju pregnancy. sy both pregnancy xpernah beli baju pregnant. sy pakai baju yg selalu sy pakai je😊. paling best masa 1st pregnancy sbb boleh pakai baju size s. hee. xde beli baju tmbhn lain. awak pakai baju style baggy pon dh okay

8mo ago

Awak suggest pakai baju sedia ada tu sebab perut awak kecik. Tukang tanya ni tanya kat mana nak beli baju mengandung. Dia mintak suggestkan sbb nk beli baju mengandung. Kalau awak nak cerita pasal awka muat baju lama, baik takyah reply sis. Apa yg awak reply ni tak membantu

Saya xpakai baju pregnancy. Pakai sedia ade je sbab muat je. Lagipun sblum preggy mmg jenis suka baju baggy2 besar2 so xde hal masa preggy pun muat haha. Seluar je saya beli khas untuk pregnancy punya yg blh adjust button2 kat pinggang tu ikut makin besar kandungan. Hehe…

8mo ago

owh patut la..saya ada baju yg besar2 ni tapi ngam2 ja bila saya pakai..nk kena cari baju mengandung yg size besar2 ni..sebab perut besar sngt..itu yg nk kena cari size besar..nak kena cari seluar mengandung jugak ni..owhh seluar mengandung ada button boleh adjust rupanya..saya ingt jenis getah ka..😅

Selain tu dlm online shopping pun byk jual sis. Shopee, Lazada pun ada. Atau sis boleh je cari blouse biasa yg cutting lebar di bawah. Make sure cutting pinggang dia tinggi atau xde cutting pinggang terus utk keselesaan 😃

try cari dlm mall ...ada kedai2 butik kecil yg juai..ckp baju utk pregnant.. sy mmg pakai baju pregnant..lebih selesa sebenarnya..sbb tertutup aurat dan lebih sopan. kdg tgk org pakai ketat2 baju..say pulak yg malu.😅

Sy beli baju yg jenis baggy je sis, at least lps bersalin masih boleh pkai. Seluar je beli few pair yg khas preggy. Kt tt dgn shopee byk jual seluar utk ibu preggy murah2, paling mahal beli hrtu dlm 20 something je.