Keputihan

Hai mummy2 semua ???. Saya nak tnya , ada tak kt sni mummy alami keputihan semasa mengandung? Ada yang pernah ambil sample keputihan ?? Mcm mna prosedur dia ya?

10 Balas

Pernah msa awal2 mengandung & masa dh 35weeks. Msa awal mengandung tu dktor bgi ubat msuk kt miss v. Alhamdulillah mmg keputihan hilang terus. Tpi msa dh 35weeks tu tiba2 ad keputihan blk & kena msuk ward sbb ad prem-cont. So nurse amik sample nk check takut ad jangkitan kuman. Klau kt hspital nurse sndri akn amik smple sma mcm cara nk check jalan. Tpi klau klinil x sure plak procedure dia mcm mna.

5y ago

Sama2

Amalkan minum jus sy dulu pernah kn keputihan tp lepas amalkan minum jus celery, apple & barli without sugar Alhamdulillah. My boy kulit cantik dr kakak die. Until now my boy snack die all green veggies & die jarang sgt sakit kalu xsihat pun die cpt recovery.

5y ago

Celery apple n barli tu masak kan sekli ke mcm mne sis buat ya?

Sy starting pregnant till now da 30w mmg ada keputehan sometimes agak byk bila letih..bila tnya doc ckp normal sbb hormon..incase kalu rasa gatal tu bahaya sbb takot infection..alhamdulillah mmg x gatal..da amik sample pom doc ckp just kulat biasa je...

5y ago

Syukur . Tak da apa2 sis .. Semoga baby n sis sihat

sy ade kptihan n msa 7weeks doc ambik sample kptihan.. prosedur ye mcm kita cek pap smear tu je..

5y ago

welcome 😊

Baru ambik smple ari 2.. Masuk mulut itik 2 alhamdulillah x la sakit sgt🤗

5y ago

Mcm pepsmear la kann

masukkan corong itik . then mereka akn amek smple area cervix tu .

5y ago

pekat tukar warna , berbau , gatal , byk terlampau . mesti kene check dgn doc .

Ada ms mengandung. Tp xbau n xgatal. So misi kata normal.

5y ago

Ada jgk. Tp xbyk. Sikit2 je

adaa kalau time penat sgt je bru keluar

5y ago

Bnyk tk dia klua tu ?

Klo keputihan yg x berbau n gatal xpe sis

5y ago

sebaiknya refer doc 😉

Sy keputihan lpas b’salin...huhu

5y ago

Haah...alhamdulillah dh baik dh...time keputihan tu gatal sgt, tu yg refer doc, sbb x tahan gatal dye...