jenis darah

Hai mummy2.. ada x mummy dlm ni yg mengandung jenis darah O-ngtif? Masa besalin tu baby ok ke x.. ada apa2 masalah x..

10 Balas

Cousin ada darah O. Lepas bersalin tu, baby kena jaundice sebulan jugak la. Lambat baik sebab my cousin darah O. My mum cakap normal. Cuma kena pantau jela jaundice tu

Kalau hb okay & xde pendarahan teruk masa bersalin, insyaAllah akan okay.. satu lg, kalau husband bkn berdarah O, jaundice akn lama sikit.. lama tu depends pd baby..

5y ago

InshaAllah..😉

Sy o+..Alhamdulillah x dk mslh.bby cuma kne jaundice hmpir 2 minggu..

Sy ank dua2 kuning tinggi... Sampai hampir sebulan cek kuning

sis sy pun first time o- untuk prenant ke 3...sebelum ni o+..

Kite drh o+..ank kne prolong jaundice..sebln lbh..huuu..

O+.. Dr ckp anak mudah kena kuning.. 👉👈

Jaundice baby akan lama sikit .

5y ago

Brapa lama sis..

Insya Allah x de pape, jgn risau sgt mama.

Sllu klu ibu drh o.. Ank akn ke kuning