pen insulin rosak

hai mummy smue..sy ade pertanyaan sikit..sy gdm n dah on insulin..semalam malam mase nak cucuk insulin sy sedar pen insulin sy dah rosak sbb xde klua pape bile tekan dose..nak tukar esok nye dah cuti..so kne tggu isnin bru bleh p kk tukar..xpe ke kalo dekat 3 mlm x cucuk insulin..baby ok ke kalo x amik insulin..tolong mummy kalo sape2 taw ..sy sgt perlukan pertolongan ni...

1 Balas

puan xtry cri di farmasi?? rasanya dkt farmasi biasa pn ada jual...jika rosak puan blh bli satu stanby tuk.emergncy...sementara tggu jarum yg kk bg tu blh d tukar dgn yg baru..mg dpmudahkan segalanya..aamiin