1st pregnant

hai mummy semua ..sy nak tanya pengalaman mummy lah kan ,memang normal ke perut tak besar & langsung tak nampak wlawpun dah 4bulan ? .. sy tengah pregnant 4bulan anak 1st ? tq ..

35 Balas

normal , sy da 6 bulan pon kalau pakai t shirt org tx expect sy mengandung tp bl scan baby bsr je ikut umur dy , don't worry as long doc kata baby okayy , perut kecik kelebihan dy strech mark kurang , sy walaupun da 6 bln alhamdulillah txde strechmark dkt perut😊

Normal sis,. Sbb saya kandungan masuk 7 bulan haritu baru nampak baby bump .. smpai jiran" ckp ehh knpaa kecil pula perut mcm xprgnant. Saya diam jerr . Janji doktor kata baby okay ,sihat dan normal .. alhamdulillah 🤲🥰 . Skrng kandungan masuk 8bulan dah .

Normal sis . Sebab perut lain2 . Kalau jenis perut tebal mcm saya . 3 bulan da nampak da 🤣 Tapi masuk 5 bulan , org sekeliling cakap perut saya kecik je 😅 Apa2 pun janji baby kat dalam tu sihat je .

Masa saya anak pertama memang xnampak.Orang tak tau saya peknen.Lagi saya suka pakai jubah masa peknen.Orang xperasan.Perut xbuncit lagi masa tu.Anak ke2 perut dah buncit 😁😁

Sy pn perut x bsar. Dh 27weeks pergi kerja masih boleh pakai baju kurung. Masa buat buku pink berat 88. Skrg berat 87kg. Doc scan berat baby dh 1kg

Normal... sy 5 bln bru nmpk bonjol skit... kalo kuar g mana2 org x tau pn sy preggy... Sbb kalo pki baju mmg x perasan perut pon... 😅😅😅

Sy dh masuk 7bulan. Kalau ad perasan memg akan tegur sy prenant ka..xperasan memg xtegur..sbb sy bdn besar sama..hehe..jnji baby sihat yg tu paling penting

4y ago

Heheh..sama sy pn xda morning sickness tu..relax2 ja..mkn berulang2 tau dear..mkn buah2 sayur..insha allah..berat naik..boleh cr vitamin tmbahan..atau minta nasihat doc ya..

Alahai. Klu perut x ada lemak mmg npk kecil plus first prgnt otot perut masih fit. Sya 7mnths pun still kecil. Pakai baju besar lg x nampak.

4y ago

Sama la. Sya pun x alahan semua.. 🤭🤭🤭🤭

sy pun 4bulan.sis perut tak nampak sgt ..smpai nurse tanya awk ni mengandung ke tak perut tak nampak pun..haha ..yg penting baby sihat

Normal sis. Saya pregnant sampai 8 bulan pun, baru nampak sikit baby bump. Sepanjang pregnant boleh pakai baju sebelum mengandung 🤗