perut nampak besar

assalamualaikum & hai everyone. nak tanya, bila 2nd preggy, biasa perut memang sudah nampak ke even baru 4bulan? sebab time 1st pregnant dulu, perut dah nampak bila kandungan 6bulan. saya pernah terdengar ada orang cakap bila 2nd pregnant & ke atas, perut akan nampak sebab sekali dengan lemak perut.

3 Balas

Wsalam i feel u sis..sy jnis kulit prut tebal,ank pertama mmg bsr yg amat prut,ank kedua time 2 bln dh nmpk bntuk perut..skg ni baru je preggy yg k3..baru 5 minggu mcm tu tapi dh mcm nmpk sikit prut hihi

sya nak masuk 3..tapi perut besar😅badan kecik je..doctor kata normal je

Saiz perut memang berbeza selalunya masa pregnant first time and second time.

5y ago

ooh. ok. suami pulak yang pelik bila tengok. siap tanya ni baby ke lemak 😅