Pregnant 33minggu

Hai ibu2 nak tanya, kalau pregnant masuk 33w mmeng pergerakan babay slow n baby tendang mmeng xkuat ke? Terima kasih ibu2 #ingintahu

6 Balas

Ok je tu just yg penting kena alert baby selalu bergerak.. Tu yg penting.. Don't worry ok.. Yg kena risau kalau kurang bergerak - yg ni kena terus shoot hosp okie! Enjoy your pregnancy tak lama dah nk jumpa baby 😍

Ha camtu la tu. saya pun mcm tu dia tak brpa menendang dah tp beralun perut je dia gerak2 dlam tu. skrng 35w ni masi sama kadang risau juga haha. Tp active je dia gerak. And kerap mengeras dah skrng ni

saya pun sama sis.. kdg2 risau dibuatnya minum air sejuk/makan manis pun skjp je geraknya.. dicuit2 bru bergerak.. tp kalau ckup 10 gerakan alhamdulillah la

kalau saya dulu masa anak 1st bile dah hujung² nie..saya rajin minum air sejuk.sebab bile minum tu nanti baru rasa dia gerak aktif😂🤣

ha a. lama2 mcm x kuat sgt dah.. tp okay je.. saya dah bersalin dh:)

7mo ago

sy 31 minggu pn same slow, kekadang mcm xrase lgsung..risau jgak,ape nk mkan/mnum bg baby gerak?

Macam saya baby kerap mengeras dan Aktif selalu. ❤️