Berat baby dalam kandungan 33w

hi mommies, berat baby 1.9kg dlm 33w ok ke ? lepas tu ukuran baby 32w tpi sy dh masuk 33w. hmm sy first mom

8 Balas

saya skrg 32week berat baby 1.5kg je, tak tahulah saya ni keturunan lahir kecik ke mcm mana, masa saya lahir dulu mak kata berat saya 2.5kg, lepastu anak first saya 2.2kg, 2nd baby ni tak tahulah berat berapa keluar nanti tapi untuk skrg baru 1.5kg.

macam saya 32w, semalam scan 2kg-2.2kg. doc kata normally scan tu bukan nya tepat 100% pun, boleh kurang 400g / lebih 400g. saya check fetal growth chart di google untuk 32w tu 1.8kg tu standard weight.

Klu doc ckp ok then ok. Dont worry. Lg pn scan tu anggaran berat je x tepat sgt. kdg scan kecil tp kluar besar. Mcm sy scan sblm bersalin above 3kg tp lpas kluar rupanya below 3kg.

sama masa 33w 1.9kg. masuk 34w 2.5kg. estimated weight time scan tak tepat pun, tak perlu fikir sangat.

ukuran tu normal. sebab jangkaan je. sama jugak dgn berat ☺️

Ikut kata doktor

ok