ketulan putih

Hai mummy semua. nk tanya sbb ni 1st baby. skrg sy dh 39week2days punya kandungan. blm ada tnda teruk nk bersalin. tadi masa sy pg kencing, sy perasan ada satu ketulan warna putih mcm lemak daging di seluar dlm sy. sy belek2 lh ketulan tu, takut tu tisu yg melekat (slps kencing, cuci guna air dn lap guna tisu). tp bila sy nak koyakkan ketulan tu, tak tercabut. dn ada sedikit je darah (mcm satu garisan pen merah), dn bau keputihan. xde rasa gatal dn bau teruk. baby pn kerap mengeras dn bergerak mcm biasa tp xde sakit contraction. sy cuma bingung apakah ketulan itu ya? thank all 🤗

1 Balas

sy arini 39w1d..tengah baring td rsa plak mcm air kelua tp just basag skit kt spender...arini rasa sakit pinggang bawa ke bahagian depan tp tu la on off n bila jalan or baring baby ngeras jgk ne