Kenapa breast saya warna merah , die mcm bengkak sikit dan sakit

Hi mom nk tnye, breast sy sebelah kiri bengkak dan merah sikit, bila baring je sy rse breast sy penuh berat n sakit, tpi sy slalu bgi breastfeeding kt anak sy belah kiri tpi still merah, knp ye? Ke bengkak susu?#SeriusTanya #bantujawab

5 Balas

mcm sye dlu, ade infection area areola. die jd wane merah2 and mcm melecet, mmg pedih sgt2 nak2 lg time menyusu. both breast pulak tu kne. mkn antibiotics almost sbulan jgk bru baik.

tu tanda ada inflammation, mastitis. jumpa doktor ASAP. selain tu boleh tuam panas, then massage. atau mandi air suam, sambil tu massage dalam shower.

Saya pun macam tu. Breast bengkak, pam macam mana pun keras dan sakit. Infection sampai demam 3 hari berturut turut.

tolong jumpa doktor. takut dah bengkak atau infection

ada clogged ducts tu kot?