meniarap

Hai mummy, nk tnye ank mummy smua meniarap msa umo brape bulan? Baby sy sminggu lgi nk msuk 5bulan tp still xleh meniarap risau pulak sy😥 any tips tak nk nk bgi dia cpt meniarap??

9 Balas

Sis rajin buat tummy time. Kejap2 ja. Dlm 2 minit sekali sesi. Anak saya dah tanggal tali pusat saya terus buat tummy time. Tp seminit je. Biasanya saya buat masa lepas mandi. 3 bulan anak saya dah pandai tiarap sendiri.

4y ago

mmg kena train dr awl buat tummy time ni. Sy dulu wktu ank lahir mmg buat tummy time tp suami n mak mentua x suka. Dia ckp kesian kt baby sbb dia nanges, msti dada sakit. End up sy stop buat tummy time sbb stress asek ditegur je. Ank sy 5bln ni baru pandai meniarap. Suami pn risau sbb tgk ank org lain sume dh merangkak. Sy pulangkn balik paku buah keras, dulu xbg sy train dia meniarap n skrg baru la nk risau bagai.