BAYI MENIARAP

hai nk tnye...biasenye baby start meniarap bpe bulan ye....baby sy dh 3 bulan tapi still xde tanda2 die nk meniarap pon...huhu

11 Balas

Baby sy skrg 3bulan dah blh meniarap. Cuma kdg2 dia tak boleh, sy tolong dia mengiring dulu. Pastu dia meniarap sndiri. Kalau tak blh, meniarap kan dia bg kepala dia tak berat and kuat tp kejap je tkut dia sakit dada. Lama2 nanti dia blh bt sndiri.

Ibu@ penjaga kene tolong baby belatih menyarap... menyarap dlm 10 minit telentang kn balik... #tp jgn buat lepas bagi susu... nanti anak muntah......

awak kene rajin tummy time.. means letak dia kat perut awak sambil menerap.. sambil tu borak2 lah.. buat setiap hari insyaallah membantu

anak sy baru 2 bulan 12 hari die dh ngiring2 dh macam nk meniarap. sis kena bantu dia untuk mengiring atau meniarap secara lembut .

ikut pada baby. banyakkan ajar baby tummy time untuk kekuatan tangan dia. at least tummy time 2 3 min dah cukup setiap hari.

Ikut baby sis... X pun sis try meniarap kn die... Ajar sikit2... Kdg2 baby ni die malas atau pun die mmg x tau

ank sy bru 25 hri.. mnyring2 sdh.. 😂😂

Ikut bby sis..sy ank 2 bulan da pndaii

Ank sy 3bulan..tp ikot pd baby juga..

Anak2 sy 4 bulan meniarap