baby bergerak

hai mummy, biasanya berapa usia kandungan dapat rasa pergerakan baby? share la dgn kita. sya dah 4 bulan tapi belum rasa apa².

16 Balas

Mula2 rasa 18w. Tapi mcm bubbles gerak gitu la. Sekali tu je. 19w. Rasa 1st kick dia, and mengeras bila dok diam. 20w. Rasa dia sedu, tendang jarang2, mengeras kalau kita dok senyap je. Hari ni 21w, boleh pukul 400 pagi dia membuas kiri kanan perut bergoyang2 tendang2 tak berenti, kuat plak tu. Dia x suka mami dia tido mengiring ke kanan kot 😅. Tukar posisi ke kiri senyap sampai ke pagi.

skrg sya 15week. kkdg2 rse pert mngeras bile tdo mengereng tepi . bile telentg tdo tgk prt mcm bsr sblh😂 sya tkthu la dia tendg ke ap

Saya 18w dh rasa . bila baring mengeras . Tp halus laa rasa . Perut agak tebal 😅

Sy rs 19 weeks... tp rs cm benda berdenyut je.. lmbut je rs

5 bulan sis baru ada tendangan tapi tu pun x la terasa sgt

5bln boleh rasa sdh..tp 6/7 bln baru rasa kuat..

Sy start 19week boleh ase tendangan tu sikit2 .. ☺️

4y ago

waa..bestnya 😍

Saya 16w 6day dah rasa baby bagi tapak kaki..

saya start rasa 20weeks. rasa timbul kejap2

5 bulan ke atas akan rase lbh kuat 😁