Haii mummy.. berapa weeks biasanya boleh rasa pergerakan baby? #firstbaby

29 Balas

tgk ketebalan perut sis,mcm saya 19week baru rasa tu pun rasa dia mcm ombak ja mybe perut saya tebal 🤣, skrg dah 29week tp nampak gerak2 manja ja diperut, baby aktif tp perut saya yg tebal, saya tgk kat vidoe org lain depa 25week nampak jelas siku baby gerak dekat perut nya🤭

saya mula rasa masa 18w, rasa macam bubble blup blupp je haha. kadang rasa berdenyut kat perut. bila 19w nak masuk 20w tu dah makin kerap and kita dah dpt rasa baby kick tu. masuk 22w dia bg flying kick terus🤣

Depend ngn body setiap individu mcm sy ank 1st 18w baru rasa gerakan baby kali ni ank k2 15w dah start rasa gerakan baby mungkin sbb body dah lebih alert ngn perubahan masa mengandung kali ni

usia kandungan awak? selalunya utk 1st mom ni nk rasa pergerakan tu sedikit lmbt. kdg2 pergerakan tu dah ada. cuma kita tak boleh beza ataupon kita xperasan masa baby bergerak

anak frst sy lupa daa week brp trasa prgerakan dia tp skg ank kedua week16 suda sy rsa😍doc pesan mmng ank kedua sllu cpt trasa prgerakannya☺️

anak 1st Sy rsa msa 16week...slow sgt msa tu...msuk 20 week Bru kuat... anak ke 2 ni rsa dri 13week denyut hlus je...msuk 17week trus rsa kuat 😊

depends.. sy ank 1st 22 weeks bru rasa.. skrg preggy 2nd 14 weeks dh rasa tpi tak kuat.. rasa mcm bubble mcm tu je

Sy 19w dh rasa.. awl2 tu rse mcm mncuit2 je.. lme2 akn rse mcm gerak2 mkin kuat.. ada org rasa awl,, ad org lewat

sy start blh rasa gerakan baby masa 18 weeks bruni.. sy pon first baby🥰 skrng alhamdulillah dh 32weeks

1y ago

insyaallah Aamiin..tq sis🥰 semoga urusan sis jgk akn dipermudahkan nnti🤗

Sy first time rasa masa 16w rasa mcm angin pop dekat rahim. Pergerakan yg kuat plk sy rasa masa 22w.

1y ago

Ye sis. Seronok sgt tapi itulaa bila dia tak gerak kejap hati tak tenang pulak 😅