Baby bergerak

Biasanya berapa minggu mommies dpt rasa pergerakan baby? Saya dah nak masuk 19w tp masih keliru dgn rasa pergerakan baby #ingintahu #firstbaby

9 Balas

saya start rasa masa 16w+ itu pun sbb saya gosok gosok perut & tengok perut. tiba tiba nampak mcm kicking. timbul2 mcm disiku. jelas nampak tapi kalau tak tengok perut mmg tak perasan rasanya. sbb lembut sngt sngt. so start tu sampai 19weeks saya jarang perasan. melainkan kalau saya tengok perut. tu pun kadang2 bila bernasib baik je nampak😂. start 20weeks mmg jelas rasa kicking tu sis😍 boleh kata kerap. skrg saya 22 weeks, lagi jelas rasa kicking tu. mmg rasa pagi ptg & malam. time nak tido lagi jelas. ada masa masa yg dia aktif. kadang tu saya sampai tersentak sbb rasa geli2 kalau rasa bubble2 dalam perut, rasa angin letup letup. tu gerakkan bby tu. Cuma masih lembut gerakkan nya. Kadang kita tak perasan. Sbb ruang dalam rahim masih luas.

saya 17w rasa. tp biasa paling lewat 24w. tp pape rujuk doc kalo awak curious ok. kdg2 rasa mybe awk xperasan. sbb awal2 tu dy rasa cm org tunjal2 mnja2 kt perut camtu je.

Saya masuk 20 weeks ke atas. Sebelum 20 weeks mmg xkan rasa. Rasa pun Tapi x sangat. Once dah sampai masa, tahu2 rasa je auwhhh sabar ea sis. ❤️

awak rasa macam perut beralun. gelombang atau bubble2. itu pergerakan baby😊

sy 16week ++ tu rasa mcm gelombang, denyut² tendangan halus ☺️

Depends.. Kdg2 16w dh rasa.. Cuma x perasan.. mcm bubble gitu

saya 17 week. first baby selalu memang mcm tu jangan risau.

sy 19 minggu dpt rase. rase mcm ade buih letup2 dlm perut

Normally 20weeks above