Mual

Hai mummies sekalian..ada x tips nak kurangkan rasa mual sepanjang hari time pregnant ni..kdg rasa xtahan sgt sbb bila dh mual rasa pening2 and sesak dada tu muncul sekali smpai rasa nak nangis pn ada..huhu

11 Balas

Makan chocolate. Bergantung dengan org. Some people nk masam tapi masa sye preggy sye x dpt lyan asam asam tapi makan chocolate. Sye sepanjang preggy morning sickness beterabur. Makan je muntah makan je muntah. So layan kan jela. Since 5 tahun menunggu baru dpt rezeki. Chocolate sentiasa ada dlm peti ais. Kalau mual minum fresh oren without sugar pon ok. Try makan buah buahan

Kalau sy.. sy makan tu asam2 boii.. minum air oren.. tapi sy elak minum manis2 selagi sy rasa mual. Bykkan minum air suam.. kdg2 minum air sejuk.. sy makan ais krim yg dibuat sndiri.. alhamdulillah rasa mual tu kurg sgt da.. skrg pun jrg rasa mual..

Cuba try tips dlm artikel ni sis https://my.theasianparent.com/rawat-morning-sickness/?utm_source=search&utm_medium=app Stay strong sis

Kalau sya..mandi sejuk2 pagi2..dlm setengah jam bgitu..hari2 sya buat mcm tu..hilang pulak 🤗

Sama dgn sya😭. Dh 3kg ++ hilang. Selera xdk lngsung. Tengah bersabar😆 Prgyke2😇

Saya kalau mual selalu minum air lemon suam , akan kurang rasa mual

Makan buah langsat