Weeks lain dari usia scan

Hai momy2.. Nak tanya normal x klau usia baby kita x sma dngn mggu lst priod.. Sbb sptut ny bby dh 7weeks. Tpi bila buat scan dkt luar BRu 5 weeks 😅tpi bila scan dh nmpk ktung . Normal. X ya.. Risau sbb ni bby frst stlah ttc 2 tahun mnggu.. 😭

16 Balas

Saya pun sama sis. Sepatutnya kandungan dah 7 weeks. Bila scan atas nampak kantung tp kecik sgt. Scan bawah baru nampak jelas dlm kantung tu ada placenta tp belum ada janin.. usia scan baru 5 weeks.. harap baby kuat dan semuanya okay. Sy pun risau sgt2 sbb pernah miscarriage. 1 tahun ttc harap kandungan kalini menjadi 🥺😭

sama lah sy pun Ttc 2 tahun. Period mmg tak teratur. Alhamdulillah rezeki. Masa scan Klinik swasta mmg ikut last period (7w). Scan hospital pla tak sama(5w) . 2nd scan hospital baru lah doktor advice lepas ukur kantung baby n cek jantung ngam ikut scan macam klinik punya.

2y ago

Alhamdulillah sis 😁 thniahh ☺️

sis , saya pun alami situasi yg sama tapi sbb saya sendiri mmg ada pcos jadi dr kata tu biasa cuma perlu repeat scan semula so far alhamdulillah semua okey bby pun nampak kecik je

normal. saya pon sme beza 2week dr trikh last period, last2 doctor amek usia janin ikut scan punye je. Alhamdulillah da slmt lahirkn baby pd kndugan ngam2 40week

Jgn risau sis, masih dlm range normal. Tk lari jauh. Nnt bila janin dh berkembang. Msuk scnd trimester lg tk lari jauh. 🥰

Normal. Usia baby x sma dlm satu or dua minggu dikira masih normal. Bnyk dah tnya pasal ni, puan boleh cek post berkaitan ni mesti ada jwpn sna.

2y ago

Baiklah klau normal.. Sbb frst jugak tu lah risau 😭 hehe ty sis

same mcm sy...lmbt 2mggu... 2x appointment repeat scan... mmg lmbt 2mggu klo ikut dr size baby... doc ckp normal, sbb ovulation lmbt..

normal sbb beza 2 weeks je . sy ikut due period 35 weeks doc pakar scan bahagian dalam beza 1-2 weeks so doc cakap normal je 😅

same la ngn sy sis . sptotnye 7w tp scan doc Kate 6w .. semoga kandungan sy Sehat Dan membesar dengan baik

Saya pun mcm tu. Tapi sbb period saya sllu nye 11hari. so utk due date doc xikut kiraan..doc kena ikut size baby from scan.

2y ago

Oh kalau mcm tu x la risau sangat, 😭