konfius ,...3 bulan

Hai momy sya nk tye pada yang dh byk pengalaman ,...hari tu saya da cek up di klinik ,...nurse tu cek bahagian perut untuk rasa bby ,dia ckp blom ada rase pape lagi...n dia ckp bby lagi kecik ...mmg mcm tu ke momy ? 3 bulan mmg blom ada rsa pape lagi ke . ? Ke perut saya yg byk lemak ? ,...ssh ati juga bila di fikirkan ...ada juga org ckp bby 3 buln dh ada keras sikit kat bahagian perut ? .... so mcm mna nk bagi bby bsr ye .... ...berat bdn sya ,...44.5kg je ,..bdn kurus sikit ....agak2 bila saya akn dpt rsa keras2 tu ye ...sbb buln 11 nnti ...nurse nk cek lagi ...harap2 dia dh keras sikit ,,.hurmm risau nye.... .... ...saya perut pun buncit sikit tp bila pkai baju mmg tak nmpk org mengandung pun ? sbb perut kecik ... ... tlg ye momy bagi penjelasan dan pengalamam masing2

26 Balas

Ikot org kot sis..sy 18w bru nurse bg dgar bunyi jantung bb..dan nurse tekan perut sy rasa keras bru dia ukur ngn pita ukur..sy perut jenis tebal lemakk sbb 6w aritu pon da nmpk perut..tp tu smua x penting.yg penting bb kite sihat ibu pon sihat..tu la nurse ckp sbb sy tnya x scan ke.dia ckp ada wktu2 brapa mggu je akn scan bkn stiap kli opmmet akn scan yg penting xde pape msalah dialami jd x perlu risauu..smoga smuanya baik2 je.amin