gdm on diet. baby besar kena czer

Hai momy.. Siapa ada pengalaman baby besar n kena czer. Blh share tips penjagaan wkt pantang.. N pengalaman kat labor room. Thanks!

1 Balas

Tips jaga luka untuk czer waktu pantang, makan buah oren, kerja rumah awal-awal pantang tu kalau boleh mintak tolong orang lain buat, kita rehat and jaga baby je.. jangan angkat berat.. jangan makan gamat or haruan sebab ia akan buat parut luka makin tak ok.. pengalaman kat labour room bagi saya biasa je, lpas kena cucuk epidural saya jadi mengantuk dan masa operation tu saya muntah sebab rasa mual maybe effect ubat kot, tapi tu normal.. lepas baby dah selamat keluar nurse tunjuk baby, teros saya tertidur sebab mengantuk sangat sambil doc sambung jahit.. 2 jam lepas czer baru dapat gerak bahagian dari pinggang smpai ke kaki sebab bius..