GDM ON DIET

Assalmmualaikum, boleh share tak yang ada pengalaman gdm on diet? Saya masa minum gula pertama tak sangkut gdm, tapi lepas kali kedua minum gula sangkut pulak gdm. Dah buat yang amik darh 4 kali sehari tu, keputusan okeyh. Kena buat tiap2 bulan sekli. Boleh tak share pengalamn yg pernh kena? Betul ke baby kena lahir awal? And betul ke kena czer? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

adik ipar saya GDM on diet, sangkut masa 1st time minum air gula. dia just control portion mkn as per dktr advise dan Alhamdulillah bersalin normal pd hari due.