basuh baju baru bb

Hai momy semua nk tnya klw korg basuh dulu ke x bju bb yg bru bli ?

82 Balas

Mestilah basuh tp jngan pkai sabun basuh baju biase lebih elok pkai pencuci baju bb.. bnyak brand kt pasaran skarag,sbab kulit bb ni sensitif..

Basuh dulu sis. Takut pula ada benda asing terlekat kat baju baby tu..😊 https://simplynoorul.com/misi-mendobi-baju-baju-baby/

Basuh sis. Walaupun baju baru dalam kotak atau plastic better basuh dulu. Basuh dengan air biasa tanpa sabun pencuci pun xpe😊

Basuh dulu.. Supaya tiada kuman dan bakteria pada bju. Lg 1 kulit baby nie sensitif sgt..so make sure cuci dlu bru pakai..

bkn baju baby je.. kalau beli baju sendiri pn basuh dulu.. 1 bekas org pegang2/test pakai.. 2 baju tu dr kilang..

Kau basuh tak baju yang baru beli untuk sendiri especially panties and bra.kalau jawapan awak ya.then basuh la

Bg sy wajib basuh dulu pakaian baby..botol susu, towel, blanket dan sbgainya.lebih baik basuh dgn air suam

Ofcos. Baju baru beli utk diri sendiri pon basuh apatah lagi utk si baby yg sgt sensitif kulitnya. 🤭

mesti lh kena basuh..xsemestinya baru itu bersih.lgikan baju kita pom kne basuh inikan baju anak.....

Basuh dulu...sebb kat kdai org ramai pegang so bnyk bakteria dan kuman... Tu yg perlu dibasuh bjunya