Baju baby

Hi Mommies, sy skg 29w n baru je siap basuh bju baby n simpan dlm almari dia. Awal sgt ke sy basuh baju tu?😅nanti perlu basuh lg ke msa hujung² ? tp kite pun tak thu kn bile nak beranak.. hehe.. sorry kite first mom tak tau ape. org kata sy excited sbb basuh bju baby awl sgt.. bju² baby tu sy beli msa 4bulan lg.. skrg dh 7bulan bru je basuh tu pun org kata awl haha. ap² je la kn.. #seriusnanya

14 Balas

Ok la kot tu dah 3rd trim kan. Saya 31w ni cuci pun blm. Sama la baju and barang baby dah siap beli skaligus haritu masa 4 bulan. Husband excited tau je gender masatu nxtweek tu trus ajak g beli settle smua barang baju and keperluan ibu berpantang. Cuma skrng ni xbasuh lagi nnt 34w baru basuh sbab smua ade kat sabah dah. Saya 21/9 baru naik flight balik sabah masatu 33w haha.

8mo ago

Hahh dh trim 3.. ni smlm dh basuh nty esok lusa nak packing standby dlm kreta terus 😁

Sy pun skrg 29w.. Mnggu ni baru basuh baju2, lampin, sarung kaki/tgn yg lama kepunyaan abg dia.. Baju abg dia pun, sy pilih baju tido je.. Sbb baby akn dtg, insyaa Allah, perempuan.. Beli baju baru pun 2 3 helai je.. Habuan buat masuk hosp.. Benda lain x prepare pun lg..

Saya msa 29w sakit contraction…masuk wad kne ccuk ubat matang paru2 dah…balik wad ckp kat suami,,,klau kne branak mcm mne laa..brg bby x prepare lgi😂….sblm blyar trus bli brg dan basuh smua…kmas beg je blum lgi ni😅

saya baru ja oder shopee baju baby...hahaha dok kata 20/10 due bli sikit² skli kena gdm minggu lepas doc cakap kena serah diri 38week jadi 6/10 kalut bli brg...so saya rasa sesuai dah awak bli brg berpantang dan brg baby sikit²

8mo ago

Tq sis😁btw brg baby dgn brg berpantang dh lengkap msa kandungan 4bulan.. cuma ny belum packing. due date 29/11🤭

Saya masa 29w settle semua letak dlm kereta dah. Skrng dah 32w syukur settle semua sbb skrng ya Allah nak berjalan, duduk semua tu pun dah penat, bengkak kaki. Prepare je awal , lepastu boleh standby bersalin je hehehe

8mo ago

Sama. Siap basuh lipat susun dlm almari, bag bsalin pun siap dah dlm kereta

takpe ok je..Sy dlu mse ank pertama mmg beli awal .sbb xde apa lagi kn..nk basuh awal packing awal pn xde mslh...cume skg ank second lmbt sikit beli n basuh .7 bln Ade yg xsettle lagi😅😂

8mo ago

sy basuh dah .. packing otw🤭

Saya skrg 30 weeks,, 29 weeks dah siap basuh dah pack beg hospital,, awal x kalut hehe,, skrg just focus utk kumpul ilmu penyusuan, melahirkan dan penjagaan baby

8mo ago

wahh bgusnya👍🏻

ok je.. tapi saya 31w tapi masih belum beli apa2 lagi, hujung bulan ni baru cadang nak beli sekaligus semua barang baby dengan barang berpantang hehe..

Saya 29 weeks no 2, tapi baru beli baju 2 psg je 🤣🤣🤣 mood kelaut sungguh laa. Dh la anak first dlu bersalin 36weeks. No 2 ni xtau la 🥲

Awak. Saya 29w dah cuci & susun dlm almari, beg bsalin pun dah letak dlm kereta..