basuh baju baru bb

Hai momy semua nk tnya klw korg basuh dulu ke x bju bb yg bru bli ?

82 Balas

Seharusnya basuh dulu sis. Kalo sy apa2 yg baru beli mmg basuh dl tak kira la pakaian, tupperware, pinggan dan apa saja yg kita pakai atau guna utk makan. Sbbnya kita xtau siapa yang pernah pakai/guna dan dari kilang tu dah berapa lama kan. Kulit bayi agak sensitif, jadi sebaiknya gunakan sabun yang sesuai seperti kata kebanyakan yg lain.

Basuh dlu. Sebab kat kedai utk nampak baju tu sentiasa cantik diorang letak formalin kat baju..so, kena cuci betul2 baju sebelum pakai.tp cuci baju baby ni senang je..guna air suam2 kuku & detergent khas bby yg no phosphorus, no paraben tu. Cuci,bilas,perah. **Jangan rendam tau baju bby ni..

Mesti kena basuh sebab bimbang kulit baby sensitif. Basuh dengan air suam, sabun baju basuh baby dan guna tangan (seeloknya untuk kali pertama). Jangan campur dengan sebarang baju lain.

Memang kena basuh mommy. Kalau boleh pakai detergent utk bayi. Selalunya saya tunggu 7-8 bulan baru basuh sebab mesti akan beli lagi baju-baju. Tunggu banyak-banyak 😂

Elok basuh dulu. Sebab kulit baby sensitif. Ada yang boleh tahan ada yang tak. Tapi lebih baik basuh dulu untuk elak gatal atau miang atau bakteria yang tak nampak.😊

leвιн eloĸ вaѕυн dl, вajυ yg ĸιтa вelι тυ вerмacaм2 orang ѕenтυн.. lagι pon ĸυlιт вaвy ѕenѕιтιve lg.. нarap мoммy lвн peĸa

kena basuh dulu..nak bagi baby baru kita selesa dan elakkan kulit mereka terkena apa2 kotoran dri baju yg dibeli..guna detergent khas utk pakaian baby..

Ya sis...mmg harus basuh, sbb nanti baby yg nk pakai..risau kalau jns kulit yg sensitive.Rasa nya semua org kalau beli baju baru pun pasti akan cuci sblm pakai.

Semua jenis baju yg baru beli pun memang kena cuci sebelum pakai, hehe.. pastu peralatan2 ibu/anak mcm botol susu, pump, semua sterilised dulu sebelum guna..

Basuh.. Bkn takat baju baby..baju mak bapak pon, klo beli baru.. Sebelum pakai confirm basuh dl😅😂 ini klo sy la.. Sbb dh terbiasa😃