Cara basuh baju baby

Hai bakal ibu-ibu semuaa☺️..maaf sy nk tanya...if kita basuh bju baby, boleh ke kita letakkan sekli pelembut kain..mcm downy time basuh bju baby...

13 Balas

Sy pakai sabun biasa but asingkan cucian baju bayi dengan orang lain. Dynamo or anything liquid. But no softener. Okay je. Kalau takut, cuba dulu if no reaction then proceed. If ada reaction pakai sabun khas for babies. The only sabun khas you need for LO (if baby takde any allergies) is sabun botol dia. Even pinggan mangkuk baby pun i pakai yg khas. Now changing to sunlight aloe vera.

Seelok2nya pkai pncuci khas bju baby. 😊. .sye dri nb smpai ank da nk msok 2thun stil pkai sbun pncuci baby. .n skng da nk msok 5tahun bsoh bju dye berasingan xcmpr bju ibu n babah dye. .hehe

5y ago

ha'a awk...baby sulung...hero mummy dye..hehe😂😂...due kita 1/1/2020...harap baby sabar kuar awal thun depn..hari2 usap peerut ckp...sabaa sikit😂😂...tq awkk...awk pon..moga dipermudhkn ye...kita fahmm..excited kn nk shoping barg baby😂😂

Anak sye allergic. Lg pulak downy mmg ada fragrance yg kuat. Ikut anak masing2. Anak sye allergic smpai rashes satu badan. Nk pulihkn balik amik masa 2-3 minggu 😭

5y ago

Sama2.. Kulit baby sensitif.. Kena jaga lebih. Nasihat utk sye yg dah terkena ni jgk hihi

Sy pakai sabun ABD pureen khas utk baby . Klu utk pelembut pon cari yg utk baby punya . Kulut baby sensitive .

5y ago

sabun baby ada daa..hee cumee nk thu boleh letak softnr ke x..hee tq awkkk😉

Nurse nasihatkan guna sabun baju khas utk bby sbb kita xtahu lg kulit bby jnis apa , samada sensitive atau x

5y ago

hee okeyy .tq aw😊

Just letak softener, asingkan baju with parents. Depends on how you take care of it

Sebaiknya cuci dengan sabun khas baby.. Sebab takut baby allergic.

5y ago

okeyyy😊..tqq awkk

Saya pakai sabun khas utk basuh pakaian baby dan tambah dettol

5y ago

haa tambh detol pon ada org suggest kt sy..hee tq aww

Pakai sabun khas utk pakaian baby...sbb kulit baby sensitif

Lebih bagus jangan, just letak sabun cuci khas utk bby

5y ago

tula..nasib x letak...tqq ☺️