nk muntah tp xkeluar pun

Hai momy pernah tak rasa nk muntah tapiii masa nk muntah tu xkeluar pun . Yang keluar pun angin jela .. em xslesa rsanya ?

37 Balas

Selalu sy mcm tu masa prgnant.. tapi bila semakin hamil tua ni dah mula kurang2.. take care ya sis.. jgn kena kipas sngt masa perut kosong,badan kena cergas(sbb sy bgtu bila x cergas),jaga pola makan,waktu makan n jgn makan benda yg mnghasilkan byk angin dlm perut.. makan ubat tu jgn terlalu kosong perut, biar pass 2 jam sblm slps.. makan sblm tidur lebih baik.. jgn desak sgt diri makan ubat dctor bagi pada wktu pagi dn malam, cukup mkn wktu malam sj pun sbnrnya dah memadai juga tu.. terutama sekali ubat iron tablet.. kalau zincofer tu.. mkn masa malam saja lagi bagus sblm tidur..

5y ago

Oh yeke. Tq sis . Bnyk membantu ni

Pernahhh 😍 Tak apa lah sis, memang tak selesa. Tapi kita anggap tu nikmat yg Allah bg. Hehehehe Sebab kita nak baby kan, nurse pun cakap kalau mual ke apa ke memang tak boleh nak buat apa sebab mmg tu antara alahan org preggy. Cuma ada cara nak hilangkan mual tapi yg pasti akan dtg balik mual tu. Hahaha

5y ago

Ha tu la sis . Bertabah lah buat masa ni

Saya pernah masa 8 week tapi lepas bila dah sampai 10 week masa nak gosok gigi je baru lah nak muntah, masa kumur muntah tu keluar warna kuning pahit dia mcm ubat 😭😂 tapi alhamdulillah skrg dah 13 week dah tkde dah rasa mcm tu cuma rasa sakit pinggang dgn slalu pening² kepala je 😓

5y ago

Alahai samaa kita sis😢

Sama dgn saya sis. Muntah angin. Tiap kali masuk toilet mesti rasa nk muntah, tp xmuntah pun. Lagi satu sbb saya ni badan memang byk angin. Huhu. Angin ni sbb perut kosong. Kena kerap makan dlm kuantiti yg sedikit ya sis. Be strong mommy 💪🏻

5y ago

Hm kannn😭

Tgh merasa azab sekarang.. lnsung x blh nk jejak kaki kt dapur mesti rasa mual.. lg 1.. kalau buka rancangan masakkan pun trus rase nk muntah loya... Terpaksa mkanan order luar.. teruk betul alahan kali ni..

5y ago

Eh eh sama la🥺

Normal sis. Saya pg2 nk gosok gigi tu nampak je berus gigi da muntah. Tp muntah angin la smpi keluar cecair kuning. Klu teruk sgt, sis pergi klinik minta ubat. Ada ubat angin utk ibu pregnant xsilap.

5y ago

Tu laa kan. Berus je gigi, lain macam loyanya. Tak berus gigi, takde pulak 😅

Fuhhh😤😤sya dah laluinye..seksa mmg seksa,tapi sis kena kuatkan semangat dan lalui..masa tak akan berhenti,akan berlalu juga semua ni..sabar ya sis😘enjoy the moment..

Pernah juga kena. Pagi pun rasa nak muntah tapi x muntah. Gara-gara makan zincofer. Pastu layan anak terlambat sarapan. Lepas minum terus rasa nak muntah.

5y ago

Saya kalau rasa x selesa saya buat air limau kasturi 1liter. Minum sikit2. Alhamdulillah lama2 hilang rasa loya.

sama apa yg saya rasa skrg sis. sy bru je tanya soalan ni. sy skrg bru 6w.. nk muntah xkeluar perut sebu. tekak mcm tercekik.. bertabah la ibu

5y ago

Hmmm kan xslesa semua ada . Tu la harap kita dpt bertabah la 💪

Skrg sy pon alami menda yg sma.. Mkn je rsa nk muntah.. Nk telan airliur pon nk muntah.. Last2 muntah btul2..tp xtau la pregnant ke x. .

5y ago

Smlm g klinik.. -ve.. Tp doktor bg ubt lawas kencing..sbb sy kata 3-4hri ni kerap kencing maybe byk minum air.. Sy plak kluar darah lpas seminggu period.. Dia suh cjeck jugak uot.. Sbb tu dia ckp kencing kotor kot