Minum air . rasa nak muntah

normal ke. perut kembung. sembelit. mual. muntah angin. minum air ja.. terus tak sedap badan. rasa nk muntah. tapi tak muntah pun. sis tak kuat mcm ni.. baru 5 week 😭 . ada cara tak? atasi sembelit? pedih hulu hati.. angin dlm badan ? #firstbaby

3 Balas

Sama dengan saya sis.. Tapi ni anak ke 6. Lain macam pembawakan nye.. Xde ngidam sangat.. Tp seksa lain macam.. Baring je.. Bangun je pening.. Samoai nk mandi nak masak x bole.. Betul2 stress rase.. Badan berangin sampai belikat.. Perut kembung.. Sembelit teruk dah 6week baru 2x buang air besar.. G klinik doktor bagi ubat gastrik je.. Tp makin truk

3y ago

huhuhh.sakitnya tak membuang.. dah la wktu pregnant kena sentiasa mkn. sy baru first merasa mcm ni. 😭 siang malam tido ja. tu pun klau dapat tido. klau tak dapat. nagishh la sorang2.

Syaaa pun sama tgh alami skrg ni , dah 7weeks , sembelit iyaa kdg 2/3 hari balik baru membuang , tapi perut dah tak sedapla sbb sembelit angin semua , and bila malam pulak angin kerap sendawa je , mual tu ada tapi tk muntah pun 🫠

Normal sis..be positive n enjoy ur pregnancy journey..

3y ago

thank you. tabahnya seorang ibu. 😢