berpantang

Salam ibu-ibu sekalian, nak tanye ibu-ibu kat sini kalau waktu berpantang lebih selesa pakai kain batik atau skirt? Atau ade pilihan lain?

15 Balas

Sy suka kain batik. Ikat ketat2 kemas2 kat pinggang boleh jadi gantian bengkung hehe. Sy penah try pakai skirt atau seluar. Pinggang getah dia tu menyakitkan tulang pinggang saya. Ke sbb sy keding sgt lepas bersalin, sy pun xtau la. Huhu. Dlu sllu stress dgn tulang pinggang tu sbb sakit pakai keluar atau kain 😅

Kalau yg Jenis pandai pkai Kain batik bgus pakai klau Saya dkat rumah je selesa pkai tu pn Bru nk berjinak pakai Kain batik. Kalau dkat luar risau juga pkai Kain batik..kalau pasang getah dkat Kain batik buat mcm skirt baru confident sikit kot😂

Kain batik tp sy hantar tailor suruh dia buat pleated & A skirt.. Selesa.. kembang2 gitu... 😆 Sebab sy tak reti & tak selesa pki kain batik selit2 tu.

Kain batik masa berpantang di rumah, masa pergi checkup ke klinik pakai skirt lagi mudah berbanding kain batik 😊

Ikot keselesaan.. Kain & seluar longgar bg sy ok.. Klo nurse dtg nk mlawat sy prefer kain sbb mudah bg sy..

Sy kain batik..hihi klu d ruma la..klu kluar bli ja sluar yg longgar2 tu

kain batik sbb brpantang dgn mak,klau pakai seluar n skirt kena marh

Saya pkai seluar biasa pun ok. Yg penting x sempit & selesa

Seluar. 😂 Beli seluar tidur longgar tu

Ikut keselesaan sis ..