Bahaya ke baby prem 32weeks????

Hai moms Sy prggy 32weeks tapi harini kena admit ward sb bby mengeras tadi siang Then masa doc check laluan dah buka 1cm Nk tnya pengalaman mommy semua, betul ke bby 32weeks lepas lahir tak kan hidup lama dan kalau hidup pon akan ada masalah dgn tumbesaran nye??? Mohon share ye mommy

Bahaya ke baby prem 32weeks????
52 Balas

Hi sis.. Jgn fikir yg bukan2. Fikir saja baby semua selamat dan sihat. Mak saya kata dulu saya lahir x cukup bulan. 1 bulan stgh lebih awal. Berat saya dalam 1 lbh kg jer. Sebulan lebih duduk dalam incubator. Syukur saya masih hidup sampai skrg dan bakal jadi ibu pon xda masalh juga pasal tumbesaran. Saya membesar seperti anak2 yg lain malah aktif lagi. Pesan mak jgn byk fikir bila ank kita lahir premature. Semoga sis juga begitu ya 😊