Bahaya ke baby prem 32weeks????

Hai moms Sy prggy 32weeks tapi harini kena admit ward sb bby mengeras tadi siang Then masa doc check laluan dah buka 1cm Nk tnya pengalaman mommy semua, betul ke bby 32weeks lepas lahir tak kan hidup lama dan kalau hidup pon akan ada masalah dgn tumbesaran nye??? Mohon share ye mommy

Bahaya ke baby prem 32weeks????
52 Balas

Jgn pk bkn2 ea sis..sy pn tahun lepS lahirkn bby prem.. alhamdulillah sht bby..skrng dh setahun.umo diaa..sht...klu ada bby prem.ni..mak ea.kena kuat smgt..br ank akn kuat smgt tuk survive... Doa byk2 in shaa Allah..Allah akn pmudahkn segalanya..jika sy blh..sis tntu blh juge... Nti kena rajin pam susu bdn...bg dkt bby...bila bby minum susu mak ea...akn buat antibodi bby lg kuat tuk survive... Jgn pts asa k..ank kita prlukn smgt dr kita..klu kita down..dia pn akn.dpt aura down... Mg Allah pmudahkn segalanya..aamiin

Hi sis.. Jgn fikir yg bukan2. Fikir saja baby semua selamat dan sihat. Mak saya kata dulu saya lahir x cukup bulan. 1 bulan stgh lebih awal. Berat saya dalam 1 lbh kg jer. Sebulan lebih duduk dalam incubator. Syukur saya masih hidup sampai skrg dan bakal jadi ibu pon xda masalh juga pasal tumbesaran. Saya membesar seperti anak2 yg lain malah aktif lagi. Pesan mak jgn byk fikir bila ank kita lahir premature. Semoga sis juga begitu ya 😊

Sabar ya...saya pun 34 weeks 2.6kg boy...sbb mmg dah ada tanda sedikit darah & da ada bukaan ...anak sihat mcm bayi normal now nk masuk 5mths...takut mmg takut sbb mcm2 bila bayi premature yg kita dengar dari para2 ibu yg lain....so jgn risau sbb keadaan anak kita tak sama dayatahan mereka...harap puan positif ya...mudah2han semua nya selamat...

Ok je xde masalah...in shaa allah bby tu akn dijaga rapi...mommy kena brfikiran positif ye..selalu brinteraksi dkt bby nnt..ckap2 dgn dia cm sllu dilakukan ms dlm kandungan..biasanye bby prem ni dia kuat 💪 dan bijak😘..semoga dpermudahkan sgala urusan..semoga mommy dan bby sihat sentiasa..Aamiin Allahhumma Aamiin

Anak sulung saya 31 weeks. Berat 1.65kg, Seminggu dlm nicu, lepas tu wad biasa sampai berat 1.80kg. Alhamdulillah sekarang dh 11 tahun. Sihat , sempurna, aktif & bijak mcm Anak2 yg lain. Bukan semua prem baby ada masalah. Jgn risau, saya doakan yg baik2 utk sis, Semoga dipermudahkan 💜💜

Hi sis, Congrats for new born baby!Received it Safely...He/she is God's gift to you.! Whatever it is God know, He's created planner and everything!! BE POSITIVE,THINK POSITIVE! So, lives you life with happily and plan good for you baby... The rest, He's Grace ♥️♥️

Hi sis, takde lah sis. Kakak saya bersalin baby premature on 33 weeks. Sihat wal afiat je baby nya. Sekarang ni baru umur 3 bulan, bambam dan gebu je baby. Sebab dia kuat minum susu, badan cepat besar walaupun lahir premature. Alhamdulillah, takde apa2 masalah kesihatan

Sis saya baby prem 32weeks. Alhamdulillah dah 28 tahun sekarang.. tgh preggy anak sulung 😅 as a mom u need to be positive sis.. doa banyak2 semoga anak dipanjangkan umur.. kita juga dipanjangkan umur 😊 semoga dipermudahkan urusan dan baby membesar dgn sihat 😘

Alhamdulillah..anak sy lahir 32w berat 1.64kg..sihat walafiat.skrg da 7thn.. Tiada apa2 masalah msa lahir cuma stay Nicu hmpir sebulan utk naik kn berat nya shgga 1.8kg bru boleh keluar. Mula2 dgr ramai org memg ckp mcmtu tp kita parent kena positif kena kuat.

Doa yang baik2 sis .. mintak pertolongan dekat Allah , biar anak sis kuat & mampu besar dengan sihat walaupun lahir awal okay ? Saya harap anak sis akan dapat besar mcm anak2 yang lain .. Aamiin , Semoga dipermudahkan ❤️