Confuse

Hai moms..semalam sy pegi check up dkt KK for the first time..bila time last nk scan tu doc kata xnampak..sedih jgk laa..lpastu sy ajak husband pegi klinik swasta utk scan.. ni kli ke dua scan dkt klinik swasta yg sama..masa first tu baby bru 5 weeks.. kli kedua ni supposed to be 9weeks tp bila scan doc kata baby 7weeks.. mcm mna boleh jd mcm tu ye..? tp Alhmdulillah nmpak heartbeat baby..cuma yg sy confused cemne bole jd 7weeks? ada x moms yg ada experienced mcm sy?

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Haritu pun saya pernah je scan kandungan masa 10 week tapi bila scan usia kandungan lambat dalam 3 hari macam tu..doc cakap normal je, nnti baby akan membesar sendiri seiring dengan due date..yang penting sekarang sis kena banyakkan makanan berkhasiat n buah buahan..

3y ago

Kadang2 boleh jadi jugak tarikh conception lambat..insya allah xde pape..nanti masa checkup sis tanya je dekat nurse kalau still ragu2 ☺️

Jangan beza 1mnth ..

3y ago

Normal ja tu...