First time scan ..

Hi mommies semua .. sy 8w6d dah hari ni .. kemarin sy pergi scan dekat klinik swasta .. baby Alhamdulilah dah ada jantung dup2 kli dengar ,, tp kenapa ye dlm scan baby sy bru 7w3d

4 Balas

sbb doc masa scan dia akan ukur kantung. so saiz kantung ikut panjang yg doc ukur tu. klau pnjg dia mcm tu, dia ade weeks dia. lari seminggu tu bnda biase dia x kira as lari sgt lg. so okay je. nnt u bukak buku pink kt kk dia akan scan lg haaa. yg pnting kt kk bgtahu 1st day last period bila. after scan tu baru kk konfemkan u punya edd n umur sbnr kandungan u.

Lari beberapa hari tu normal je awak. Saya haritu scan 7w5d tapi saiz baby 7w je

Tolak 2w utk psenyewaan…tapi ada jugak yg beza 3w-4w sbb ovulation lmbt

jangan lari more them 2 weeks. ini apa yg doc pesan

3w ago

Knp klau lbih 2w? Sbb sy kira 7w, scan doktor ckp 5w. Tp mgkn sbb persenyawaan lambat