Sembelit

Hai moms, nak tanya sudah 4 hari ini baby saya belum poop, dia baru mau masuk 7 bulan.. minggu lalu pun dia tak poop seminggu, karna resah saya pergi klinik dan dokter bagi obat cucuk buntut.. lepas tu poop 2 kali di hari itu.. setelah hari itu dia blm poop lagi sampai 4 hari.. pemakanan yg saya kasih bubur sawi dengan tempe lepastu buahnya papaya.. pernah coba pakai brokoli tapi tak ada hasil.. huhuhu, saya bingung.. adakah masukan untuk pemakanan atau apa? Thanks

1 Balas

kena bg ank minum air kosg selepas mkn..dlm kuantiti spttnye..kmdian try n error sayur2 lain..mcm bg bby bubur dgn lobak ke..dgn labu ke..pucuk manis ke..kmdian buah2 an pn tuka2 juga ajar ank kekdg mkn buah naga ke or etc... kena try n error tgk apa yg ok dgn perut bby n sesuai dan senang tuk mmbuang