Tips please

Saya dah bersalin 11/1 ritu , lepas bersalin dah poop 💩 3 kali , tapi sekarang dah seminggu tak poop , perut pun takda tanda sakit nak poop 🥲 apa perlu buat eh ? Ke tu tanda sembelit ? Saya tak makan pil pelembut najis pun dari lepas bersalin , makan sayur cukup buah cukup air cukup tapi takda poop dah seminggu . Help me please , saya tak pernah kene sembelit jadi tak tahu tanda tanda sembelit 😅

2 Balas

bole jadi juga sbb saya dulu mcm tuh, lepas tuh terus jadi sembelit. padahal masa preg. n lepas bersalin seminggu dua hari2x berak, tapi lepas tuh jarang sekali. nanti awak get ready ubat novolax , tapi kalau tak tahan ulang alik juga la.

1y ago

aah. tau takpa, saya lepas kena sembelit mmg fobia gila nak berak . tapi lepas makan ubat tuh alhamdulillah okay, jadi lembut . so takda sakit kt kita.

ke awak kurg mkn sbb tu x mbuang lg? klu sye mkn oren memg cpt mbuang...

1y ago

Buah oren tu hari hari makan , pisang lagi makan , makan cam normal la pantang 😅