Hello, saya nak tanya baby baru masuk umur 7 bulan, belum poop sudah 6 hari ada suggests makanan” yg mempermudah untuk poop ?

Sy dah try makan bubur + carrot n brokoli , bubur + pokchoy + tempe, bubur + pokcoy + tuna, buahnya papaya dan prune.. tapi belum poop :(,, hari itu dia dapat ubat cucuk buntut dari doctor karna 7 hari blm poop .. setelah itu dia belum poop lagi .. dan dia breastfeeding..

1 Balas

sis try 4days rule x bila perkenalkn makann bru kat baby? maybe ada mkann xsesuai utk dia. sis boleh try buat urutan i❤️u mse sis sapu minyak telon kat perut baby