scan ketika 36 weeks

hai mommy's..sy baru nak masuk 36 weeks..patut tak,sy scan di klinik swasta utk cek kedudukan dan keadaan baby?kat kk,jrg scan sbb sy tiada penyakit darah tggi dan kencing manis

8 Balas

Kalau saya ok je..sbb pengalaman saya dulu..cek perut kat klinik kesihatan..misi kata anak dah kat bwh..tp saya rasa x sedap hati sbb perut saya nampak lain..x bulat..saya pi klinik swasta utk scan..bila scan doktor bg tau baby songsang..esknya saya g klinik kesihatan n bg tau misi..misi cek perut n bg tau baby kat bwh..tp bila doktor cek memang baby songsang..rupa nya misi tersilap ingat kepala..tp punggung baby sbnrnya kat bwh..sampai waktu kena czer sbb baby x pusing pun..

Patutnya kk scan. Sebulan sekali nak tau kedudukan uri. Size baby membesar ikut week kah x. Air ketuban ok kah kurang kah lebih. Bukan kata x drh tinggi x kencing manis kandungan ok. Klu lebih duit p scan luar.. masa scan fokus pada uri. Kedudukan bby. Air ketuban. Size bby. Uri dgn kedudukan baby sj yg penting bila nak dekat hujung kehamilan

Boleh jg.sy 3kali scan di klinik swasta,dorang akn bgtau jg kedudukan baby macamana,air ketuban,kedudukan uri. Mau tahu apa jantinapun di klinik swasta

Kat kk mmg ada 36w scan if x de kepentingan scan kk jela. Kalau ada duit lebih boleh je swasta.

Boleh juga. Mcm sy pun dah 36w, sy scan di swasta. Last scan 30w kt kk, lps tu xde scan dah.

D kkia nnti, 36w mmg ada scan juga

Kt kk akan ada scan masa 36w.

Boleh je