baby masuk laluan

Sy skang 36 weeks. Td scan doktor ckp tak masuk laluan lg. Ada ke yg lambat masuk laluan mcm sy?

14 Balas

Saya pun dah 36w.. Time last check 35w still tak masuk laluan lagi, esok genap 37w nak gi checkup dkt kk, harap2 baby dah masuk laluan.. Saya ada gdm, risau pula kalau overdue kena admit hosp awal😩

Masa ank no 3 sy dh dkat due BBY x masuk laluan gak...btol2 nk bsalin Bru masuk lalauan... alhmdulilah bsalin normal n x Ada koyak langsung...

4y ago

Alhamdulillah. Harap ada rezeki mcm sis β™₯️

Saya scan 36minggu siap breech lagi. Refer hospital check 36minggu 6hari kepala dh dibawah dh tapi lom turun lagi. Now 37minggu genap.

4y ago

Aha dokter say punca breech sebab kemungkinan baby aktif jugak. Last scan kat kk masa 36minggu. Pastu appoitment setiap seminggu tapi taktahu laa ada scan ke tak. Mybe cuma misi check bunyi jantung baby jekot sis.

sy td scan 32w pn bby x msuk laluan lg hmm kne tggu 36w pulk klau x msuk laluan gk kne rfer pkar ktanya hmm tkot pulk

4y ago

Betul tu...37week kalo xmasuk laluan lg kena plan ceaser...

Baby blm sedia nk keluar tu...huhu....nnt dh sedia die masuk la laluan tu....jgn risau ye...

4y ago

Tq sis.. aminn harap mcm tula.

Sy scan 37w aritu x msuk laluan lg..xtaw la checkup mnggu ni baby masuk laluan ke x

Lambat lg nk masuk tu klau blm time dia nk keluar...sy yg 38w pon blm engaged lg...

4y ago

Oo.. sy igt sy ni dah kira lewat sbb bila baca ramai jgk bwh 36 weeks da masuk laluan huhu. Tq sis for response β™₯️

Cakap dengan baby..hello..masuk laluan plzz...dah nak dekat ni..

Sye 33week doc kata da ke laluan kluar. Doc suh standby jer .

Banyakkan sujud atau position menonggeng lama2