ingin tahu

hai mommys semua.. agak2 bila kita boleh buat buka pink ae.. sbb sy baru je 5w 3day tp kawan2 semua suruh tunggu .. Maaf sy baru lagi dlm bab nie.. Firts time katakan ?

15 Balas

Boleh buka dah. G klinik kata nak buat buku pink. Lps tu ikut arahan nurse. Sy hr tu buat klo ikut apss 7 minggu, lps tu g la buat, lps tu nurse cek baru 6 minggu 6 hari, lepas tu dokto scan bari 5 minggu 6 hari

Kebanyakkan kk suruh dtg buat buku pink antra 8-12mggu..tapi ade sesetengah kk trime je kalau bawah 8mgu n ade kk y tak trime sblom 8mggu..sebaiknya sis call kk y tdekat tnye mntk trus date utk appnmnt buka buku

hi mommy! better call kkia tu dulu tanya camne..sbb kt tmpt sy ni, kalo nk bukak buku tak boleh walkin..kena call kkia, nti nurse akan bg tarikh utk kita dtg klinik utk bukak buku..sy bukak buku masa 6w 😊

5y ago

Betul ni. Sbb skrg kk ada sistem zone. Bergantung kawasan, ada hari2 tertentu je boleh dptkn perkhidmatan termasuklah buat buku

Sy 6 minggu tp scan aritu ada kantung je tp mcm kosong dlm tu..ingat bila ok nk terus buat buku pink.. doktor kata tggu 2 minggu lg scan lg.. kot2 dah buat skali kandungan x jd masalah pulak nti.

Kalau ada risiko boleh buka awal. Risiko contohnya darah tinggi, kencing manis, penyakit jantung, rhesus negative etc...

Doc KK sruh buka buku 8weeks n above..tp jgn lwt sgt..sy buka buku 10weeks kalau x slp..

Pegi kk n then diorang akn bg tarikh appoiment utk buat buku pink

Sye buat buku pink di klinik swasta 13week..kalau kk btter 8week

Boleh buka dh ni. Kk skrg galakkan ibu hamil buat buku segera

Buka awal lagi bagus bila tahu dah pregnant. Nanti senang