perihal tarikh jumpa doctor and buka buku pink.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua .. sy baru dpt tahu sy pregnant semalam... Check upt naik double line... Brdasarkan apps ni, kandungan sy 4 weeks 4 days, boleh sy tahu agak2 bila boleh pergi jumpa doctor and buka buku pink ye... First time.. 🥰

2 Balas

Sye bukak buku pink masa kandungan 6w. Lepas da confirm pregnant, doc scan dari bawah da nmpak kantung and heartbeat baby. Bukak buku pink seeloknya sebelum kandungan 12w. Lagi bagus klau da cek kat swasta dlu sbb kadang sstgah kk klau tnjuk upt test je dia x ksi buka dlu.

4y ago

4w tu awal sngat sis klau scan, biasanya x nmpak ape lagi. Klau scan dari bawah (transvaginal scan) mcm sye pun naseb² je. Better scan swasta masa kandungan 7w and above. At least da nmpak kantung. Ade org lambat ade cepat.

10weeks bru g bukak buku