sye nk dkt 2bln delay period...check upt -ve .soalan sye klau sye xpreggy lg boleh ambk asidfolik??

7 Balas

Oh, tak pergi klinik ke jumpa doktor? Perempuan kena period setiap bln kalau tak pregnant, baru normal doktor pakar O & G ckp. Boleh je makan doktor kata. Haritu sblm pregnant saya mkn folic acid setiap hari & tak sampai sebulan dh melekat. Syukur alhamdulillah.

Boleh je sis kalau sis nak ambika asid folik lagi baik, ntuk kesihatan rahim kita. kalau dah delay sis pergilah klinik buat ultrasound.

dh prgi klinik..scan tpy kosong xnmpk ap2...tu lh igt nk plan utk dptkn ank ke2..sbb ank 1st nk msuk 3thun

Asid folic blh mkn seawal 3bulan sblm kwin lg..saya mkn asid folic appetton pastu lekat

ohh yeke.. alhamdulilah..tu lh igt nk try..mne thu lekat ke

Acid folic boleh makan bila kita merancang nk hamil..

3y ago

trime kasih ats info😊

boleh makan