pendarahan

hai mommy..kalo ikotkn sye dah 9 week...tp smlm dan ari ni ade bleeding..fresh blood..tp perut tak sakit dan bleeding tak kna dkt pad...cume bleeding dkt dlm je..means bile sye korek ngn jari dkt dalam,baru nampk darah nye...kalau pkai pad atau pantyliner,mmg tkde darah...mse kencing pon tkde kluar darah..darah tu mmg ade dkt dlm je...pagi smlm lpas nampk ade bleeding,sye trus g hospital...trus ke emergency sbb sye tak buat buku pink lg...lpas tu doktor scan,ade nampk kantung...then doktor kt emergency refer ke pac..pegi pac,doktor scan ikot bwah..nampk kantung elok je dok dlm rahim...lpas tu doktor cakp laluan pon elok je ttup...tp die ade kata ni mcm tnda2 nk ggur...sye tnye kandungan sye okey ke tak..doktor kata,die pon taktau nk cakp smada kandungan ni mnjadi ataupon tak...doktor kt hospital suruh repeat scan lagi 2 mggu nk tgok smada dah ade jantung bby ke blom nnt...ade tak yg kes mcm sye ni tp janin slamat??sye risau bile fikir..sbb skrg ni payudara sye dah tak sakit mcm sblom2 ni lpastu kencg pon tak kerap sgt dah...penat pon dah kurang...ade tak mommy yg sama kes mcm sye???#ingintahu #bantujawab #SeriusTanya

2 Balas

Sye ada jadi macam ni masa 8 weeks. Sama jugak fresh blood tak bnyak.. ada dekat dalam je. Sye trus g emergency and doc scan mcm ok..tapi janin x berapa jelas. Doc cuma mintak dtg scan lgi 2 mggu. Tapi 2 hari lepas tu, sye pi klinik swasta, and mintak ubat kuatkn rahim. So doc kasi duphaston tapi mahal sikit la nak bayar. Kena tnya harga dulu ye dkt doc. Lepas makan tu darah takda kluar dah. Sye makan smpai ww10 mcm tu je.inshaAllah semuanya baik2.. sye bulan 2 hritu gugur anak pertama.. bulan 3 pregnant smula jd mgkin awal2 rahim x kuat..

3w ago

sye ggur dah sis...diorg ambk kantung tu bwak g lab...pastu diorg detect sye molar prgnancy..sbb tu tak nampk janin wlaupon dah 9 mggu

semoga baik2 saja

3w ago

dah ggur sis..tkde rzeki