saya ibu yg risau

hai mommy smua...ade tak yg mcm sye??sye prgnant bru 11 mggu tp slalu risau akan kndungan sye...sblum ni sye pernh ggur dua kali...msok ni kndungan sye yg ke 4..yg sulung je hidup..nmbo 2 dan 3 ggur...sye slalu risau tentang keadaan ank dlm kndungan sye...sbb nye alahan sye jarang dtg..lpas tu plak kurang rse mengah...breast tak sakit..yg sakit cume bhgian nipple sahaja..normal ke mcm tu mommy??dua mggu lpas scan,nampk janin dan jntung die pon brkedip2...sye harap allah melindungi dan pelihara ank dlm kndungan sye ni smpai la mse utk die kluar... #risau #konfius

2 Balas

Normal rsa risau. Blh buat weekly scan dkt swasta klu berkemampuan sbb KK mmg xnk scan slalu. Bab alahan pula normal, smakin kandungn besar alahan akn kurang tapi ada je org bila nk dkt bersalin dtg alahan. Basically alahan x menentukn kshtan baby. Dont skip prenatal vitamin, eat healthy, jgn pnt, jgn stress, doa selalu minta kndungn dilindungi slalu. Semoga mudah urusan sis, & selamat bersalin & anak membesar dgn baik. Insyaallah

2w ago

baik sis..tq sis atas doa nye..amin🤲🤲🤲

normal. ameen.

2w ago

amin..t.kasih sis